Medový závin
Potřebné ingredience
Cesto: 60 dkg hladkej múky, 25 dkg práškového cukru, 10 dkg masla, 4 lyžice medu, 4 vajcia, 1 čajová lyžička sódy bikarbóny, postrúhaná kôra z 1 citróna, 1 čajová lyžička mletej škorice a klinčekov
Plnka: 1 slivkový lekvár, 20 dkg nasekaných vlašských orechov, 20 dkg hrozienok a/alebo sušených marhúľ, 10 dkg nasekanej čokolády, mletá škorica, kandizovaná pomarančová kôra
Postup přípravy
Suroviny na cesto
Suroviny na plnku
Kluci v akci :-)
60 dkg hladkej múky, 25 dkg práškového cukru, 10 dkg masla, 4 lyžice medu, 4 vajcia, 1 kávovú lyžičku sódy bikarbóny, postrúhanú kôru z 1 citróna, 1 čajovú lyžičku mletej škorice a klinčekov....
...vymiesime
Bochník cesta...
...rozdelíme na tri časti...
...z každej časti vyvaľkáme plát hrubý cca 0,5 cm...
...natrieme lekvárom...
...posypeme nasekanými orechmi...
...hrozienkami, sušenými marhuľami...
...nasekanou čokoládou, kandizovanou pomarančovou kôrou a poprášime mletou škoricou
Zvinieme...
...preložíme...
...a závin hneď prenesieme na plech vystlaný papierom
Potrieme rozšľahaným vajíčkom...
...a pečieme cca 20-25 minút pri 170 stupňoch celzia
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé